10307 lego iconen eiffeltoren 18

Vandaag zijn we al snel geïnteresseerd in de inhoud van de LEGO ICONS set 10307 Eiffeltoren, een grote doos met 10.001 stuks die vanaf 629.99 november verkrijgbaar is voor de adviesprijs van € 25. Iedereen zal een mening hebben over deze omvangrijke interpretatie van het Parijse monument, en zoals gewoonlijk wil ik hier vooral enkele punten benadrukken die mij belangrijk lijken om diegenen te helpen die aarzelen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Zoals velen van jullie was ik voor het eerst eerlijk gezegd onder de indruk van de eerste beelden van dit imposante model, waar we a priori niet veel de schuld van kunnen geven. Op het eerste gezicht lijkt het object zeer trouw aan het referentiemonument en de aangekondigde afmetingen hebben iets om indruk op te maken, dit laatste punt overschaduwt bijna alle andere marketingargumenten ten gunste van het product. Met een voetafdruk van 57 x 57 cm en een hoogte van 1 m is deze Eiffeltoren inderdaad een uitzonderlijk object dat garant staat voor lange montageuren en een aantrekkelijk tentoonstellingspotentieel.

Ik had het geluk dit grote model in elkaar te kunnen zetten en ik had mezelf beloofd, zoals zo vaak, de tijd te nemen om alle subtiliteiten van de set te ontdekken en ervan te genieten. Het leek me echter vanaf het begin duidelijk dat de vergadering een aantal ietwat saaie en repetitieve sequenties zou reserveren en daarom nam ik de voorzorg om de "ervaring" te verdelen in veel sessies die te kort waren om moe te worden.

De productinventaris lijkt misschien aanzienlijk met de aangekondigde aanwezigheid op de verpakking van 10.001 elementen, waaronder de essentiële steenscheider, maar het bestaat in feite uit slechts 277 verschillende onderdelen, waaronder meer dan 400 bloemen, 666 Borden 1x6, 324 bar (1x3 / 1x4) of zelfs 660 Bar 1L met handvat. Liefhebbers van rijplaten krijgen twintig exemplaren voorgeschoteld die onder de toren zijn aangebracht.

De inventaris wordt ook opgeblazen door de aanwezigheid van veel kleine items waarvan de aanwezigheid op het eerste gezicht overbodig lijkt. Maar de stijfheid van de toren wordt verzekerd door het gebruik van veel korte elementen die gemakkelijk vervangen hadden kunnen worden door langere versies, maar ten koste van een zichtbare doorbuiging van bepaalde onderconstructies. Ik ben het niet die het zegt, het is de ontwerper van de set. Geen nieuwe onderdelen in deze doos, alleen nieuwe kleuren voor elementen die al aanwezig zijn in de catalogus van de fabrikant.

10307 lego iconen eiffeltoren 5

Een logistiek detail: de sachets zijn allemaal uniek, er zijn geen twee sachets met hetzelfde nummer in deze doos en dit is goed nieuws voor degenen die niet gewend zijn aan de aanwezigheid van meerdere sachets met hetzelfde nummer in geopende toestand voor een enkele montagefase . Er zijn 74 plastic zakken verdeeld over de drie kartonnen subverpakkingen, afgezien van de neutraal blijvende zakken die aanvullende elementen bevatten zoals carrouselrails, flexibele stangen of verschillende en gevarieerde platen. Het montageproces wordt dus vereenvoudigd door deze meer rationele nummering, die altijd wordt aangehouden.

Bij nader inzien realiseren we ons al snel dat deze plastic Eiffeltoren in feite een "geïdealiseerde" versie is van het monument dat zou putten uit verschillende tijdperken, afhankelijk van het betreffende gebied, waarbij bepaalde details werden geëlimineerd, andere werden toegevoegd en bij aankomst het idee werd geforceerd dat de toren geflankeerd door een grote Franse vlag op de top is in feite geïnstalleerd in het midden van een boomgaard vol met bankjes en Parijse lantaarnpalen.

We zouden kunnen concluderen dat we daarom afstappen van het pure tentoonstellingsmodel om iets dichter bij het product te komen voor de verstrooide toerist die graag een mooi souvenir van zijn Parijse vakantie mee terug wil nemen, daarbij vergetend de huidige configuratie van de plaats met de esplanade is treurig geasfalteerd, de eindeloze rijen, het enigszins angstaanjagende beveiligingssysteem en de zeer opdringerige straatverkopers. Waarom niet, de LEGO-versie is immers slechts een vrije interpretatie van de werkelijkheid.

Het zal je ook zijn opgevallen dat de Eiffeltoren hier gewoon niet de juiste kleur heeft. Het is in de loop der jaren nooit grijs geweest, het is alleen in verschillende tinten bruin gekomen. De ontwerper geeft toe dat hier intern veel discussie over is geweest en rechtvaardigt de colorway Donker blauwachtig grijs gebruikt door massaal de chromatische relatie op te roepen tussen deze doos en de doos die in 2007 op de markt werd gebracht (10181 Eiffeltoren), de onmogelijkheid om de hele inventaris in een nieuwe, geschiktere kleur te produceren zonder andere sets te bestraffen vanwege interne beperkingen bij LEGO op dit specifieke punt, of zelfs enkele vage esthetische overwegingen die naar mijn mening meer een a posteriori rechtvaardiging zijn dan nog iets anders.

Velen zullen zichzelf en jou overigens proberen te overtuigen dat de gekozen kleur het meest geschikt was, maar dat neemt niet weg dat het simpelweg niet de juiste kleur is. Het hier gebruikte donkergrijs maakt het volgens de ontwerper niettemin mogelijk om te profiteren van een welkom contrast tussen het object en zijn mogelijke tentoonstellingscontext, maar op dit punt ben ik nog steeds niet tevreden. De grote Franse vlag die op de top van de toren is geplant, heeft daar zoals gewoonlijk niets te maken, we zijn niet meer in 1944 toen Franse brandweerlieden onder Duits vuur dapper een vlag op de top hijsten, maar hij kan worden verwijderd als je er last van hebt.

10307 lego iconen eiffeltoren 20 1

De set verkent ook de grenzen van de leesbaarheid als het gaat om de montage-instructies die in drie boekjes zijn verdeeld, bepaalde hoeken zijn moeilijk te ontcijferen en het zal nodig zijn om waakzaam te blijven ondanks de onvermijdelijke vele ronduit repetitieve sequenties die door het behandelde onderwerp worden opgelegd. Degenen die de tijd hebben genomen om in te zoomen op de officiële afbeeldingen, zullen begrepen hebben dat sommige delen een beetje kwetsbaar zijn met beugels die slechts aan één bevestigingspunt vasthouden en die de neiging hebben om gemakkelijk te bewegen tijdens het hanteren. Sommigen zullen daarom ongetwijfeld de indruk hebben dat de onderdelen die aan de ene kant van de constructie met elkaar verbonden zijn en aan de andere kant eindigen in de vide aan de andere kant, de algehele weergave een beetje bederven, vooral wanneer deze toren van dichtbij wordt bekeken.

De set geeft eigenlijk de illusie van een bepaalde afstand en het zal nodig zijn om de tijd te nemen om al deze beugels heel precies correct te positioneren, zodat het effect dichterbij blijft. Het regelmatig afstoffen van het model met een borstel moet ook worden uitgevoerd zonder al te veel aan te dringen, met het risico dat sommige van deze vele kruisen worden verplaatst. Dat weet je als je de productpresentatie op Youtube, de vier bogen op basis van carrouselrails zijn puur decoratief, ze ondersteunen niet de bovenstructuur van de toren, zoals op de echte.

Ik kan me niets schelen over het gebruik van 32 worsten die daarom nu verkrijgbaar zijn in een voorheen ongeziene kleur, hun aanwezigheid lijkt mij het eindresultaat niet visueel te verstoren en het is altijd minder ernstig dan vaten die dat wel zouden doen worden gebruikt om iets anders dan hun primaire functie te symboliseren. Het betoog van "het is te groot, maar er zijn grijze worstjes" stelt je in staat om afleiding te creëren tijdens je avonden met vrienden wanneer ze een plekje zoeken om te zitten in je rommelige woonkamer.

Meer serieus, ik bewonder nog steeds het werk van het team dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen van deze Eiffeltoren bij LEGO, we zijn nog ver verwijderd van de basisstapelset 10181 die in 2007 op de markt werd gebracht en dit nieuwe product omvat veel elementen en technieken die het tot een prachtige showcase maken van de huidige knowhow van de fabrikant.

Ik laat aan iedereen die de moeite neemt om 630 € in dit product te investeren, het plezier over om de verschillende technieken te ontdekken die worden gebruikt om de essentiële mobiliteit van de voeten te behouden waardoor ze kunnen worden aangepast, het ontwerp van de verschillende tussenplatforms en de verbinding punten tussen de verschillende secties, is er naar mijn mening genoeg om te concluderen dat de ontwerper zijn best heeft gedaan om de fans hun account te laten vinden ondanks de weinige twijfelachtige keuzes waarover ik hierboven sprak en het gebrek aan homogeniteit van de kromming van het monument voorbij de tweede verdieping. Hoe luxueus ook, dit product blijft een bescheiden plastic model dat bepaalde beperkingen niet kan overwinnen. Bij aankomst is het model stabiel, het wiebelt niet en het gewicht van de hele constructie is goed verdeeld over de vier poten, net als bij de echte.

10307 lego iconen eiffeltoren 21 1

Wat betreft de montage-ervaring, die kan niet ronduit vermakelijk worden genoemd, tenzij je van (zeer) repetitieve sequenties houdt. Er blijft het plezier over om de vier poten met elkaar te verbinden door ze zo te oriënteren dat ze boven het midden van de basis samenkomen, om vanaf een bepaalde afstand het visuele effect te ontdekken dat wordt geproduceerd door de tientallen geïnstalleerde beugels of de voldoening om de vier secties te stapelen om te verkrijgen het uiteindelijke product, maar het zal moeilijk zijn om te ontsnappen aan een zekere vermoeidheid die voorafgaat aan het andere probleem van dit product: waar moet het worden neergezet als het eenmaal volledig is gemonteerd? Laten we duidelijk zijn, er is geen sprake van klagen dat je de mogelijkheid hebt om een ​​groot model te kopen dat urenlang kan worden gemonteerd, maar het zal dan nodig zijn om de ideale locatie te vinden om dit enorme model tentoon te stellen dat het niet discreet doet .

Wie een kamer heeft gewijd aan zijn favoriete hobby vindt snel een hoekje om deze Eiffeltoren tentoon te stellen, de anderen zullen moeten leren leven met deze luxe kapstok ergens in hun woonkamer. Het goede nieuws is dat het geheel vrij gemakkelijk kan worden verplaatst of opgeborgen doordat het model in vier onafhankelijke delen is gesneden die eenvoudig in elkaar passen. De bodemplaat is ook voorzien van vier inkepingen aan de zijkant waardoor hij vastgepakt kan worden zonder alles kapot te maken, dat is goed te zien.

Ik zal niet een van degenen zijn die deze doos zal kopen, want ik hoef geen Eiffeltoren van 1m50 hoog in mijn huis, net zoals ik gemakkelijk kan zonder een behang met het Empire State Building of grootletterformaat het woord keuken aan de muur van mijn keuken, en dat ik er toch geen plek voor zou vinden die er echt mee zou kunnen pronken. Aan de andere kant zou ik genoegen hebben genomen met een minder ambitieus maar compacter model om een ​​acceptabeler compromis tussen afwerking en grootte te krijgen. Om heel eerlijk te zijn, heb ik er echter geen spijt van dat ik deze imposante constructie in handen heb gehad, waarvan de montage, die ongeveer twintig uur duurt, het verdient om met meerdere mensen te worden gedeeld, zodat iedereen kan proeven van de verschillende aangeboden technieken.

LEGO wilde opnieuw indruk maken op zijn wereld met de "hoogste officiële product"Nooit op de markt gebracht door het merk en de doelstelling is waarschijnlijk bereikt qua marketing. Het valt nog te bezien of dit aankondigingseffect daarna wordt omgezet in verkoopvolume, maar zelfs als deze Eiffeltoren geen commercieel succes wordt, zal hij heeft zijn primaire doel bereikt: mensen aan het praten krijgen over het merk in een tijd van het jaar waarin speelgoedfabrikanten strijden om de gunsten van de consument.

Nu is het aan jou of dit grote speelgoedfan voor volwassenen, dat ook een zeer indrukwekkende maar ook zeer geïdealiseerde weergave van de Eiffeltoren is, de moeite waard is om de bank in de woonkamer te verplaatsen om er ruimte voor te maken. Als u van plan bent uzelf op dit product te trakteren, verwen uzelf dan niet te veel met wat het interessant maakt: de verschillende oplossingen die zijn gebruikt om tot het eindresultaat te komen. Dit is de enige echte beloning die je krijgt, behalve dat je deze geweldige Eiffeltoren in je huis kunt laten zien.

Opmerking: de hier gepresenteerde set, geleverd door LEGO, is zoals gewoonlijk betrokken. Deadline vastgesteld op 28 november 2022 volgende om 23:59 Plaats gewoon een reactie onder het artikel om deel te nemen. Er wordt rekening gehouden met uw deelname, ongeacht uw mening.

40579 lego eiffel appartement gwp 2022 6

Vandaag zijn we al heel snel geïnteresseerd in de kleine LEGO set 40579 Eiffel's Appartement die zal worden aangeboden aan kopers van de referentie 10307 Eiffeltoren (629.99 €) vanaf 25 november. We gaan niet klagen over het profiteren van een klein actieproduct voor de aankoop van een hele grote (en dure) doos, een paar extra stuks zijn altijd welkom. Dit gaat over het samenstellen van het kantoor van Gustave Eiffel, net onder de klokkentoren van de toren en de echte versie van het pand was duidelijk ruimer dan het zeer rommelige micro-diorama dat hier wordt voorgesteld, maar het algemene idee van het kantoor doorkruist door een balk van de structuur is daar.

je moet ook een heel grote handvol stickers op de muren plakken om het effect van oud behang te krijgen dat uiteindelijk weinig effect heeft. Voor de rest moet je het doen met een paar micromeubels en een heel doorsnee microversie van de Eiffeltoren zelf met zijn revolvers die als basis dienen. De afwerking van de plaatsen blijft over het algemeen erg basic met veel zichtbare pennen waar een laagje op zit tegels gemakkelijk had kunnen verbergen. Probeer dit diorama niet te integreren in de grote toren in LEGO versie, dat kan natuurlijk niet.

De minifiguur van Gustave Eiffel die in deze doos wordt geleverd, is een vrij gewone verzameling onderdelen: het gezicht van Obi-Wan Kenobi, het haar van Herman Duffeling, de torso van Carlo Kannewasser en een paar neutrale benen. Niet genoeg om 's nachts op te staan ​​en het is een beetje jammer, deze kleine set was de gelegenheid om ons een vrij exclusief en nieuw beeldje aan te bieden om al diegenen te plezieren die rijkelijk hebben uitgegeven om zich te vermoeien met het imposante bijbehorende model en die misschien hebben al een bezoek gebracht aan dit voor het publiek toegankelijke kantoor.

Kortom, de aandacht van LEGO bij al diegenen die voor de set zullen vallen 10307 Eiffeltoren vanaf de lancering is lovenswaardig maar de uitvoering van dit kleine actieproduct van 228 stuks is naar mijn mening iets te zuinig. Het is aan u.

40579 lego eiffel appartement gwp 2022 4 1

Opmerking: de hier gepresenteerde set, geleverd door LEGO, is zoals gewoonlijk betrokken. Deadline vastgesteld op 28 november 2022 volgende om 23:59 Plaats gewoon een reactie onder het artikel om deel te nemen. Er wordt rekening gehouden met uw deelname, ongeacht uw mening.

25/10/2022 - 16:58 Volgens mij... Lego nieuws Reviews

pixel canvas toetsenbord melgeek 1

Voor een keer zijn we nu geïnteresseerd in een product dat niet officieel is gelicentieerd, maar dat zijn intenties om te profiteren van de bekendheid van het merk niet verbergt zonder echter inbreuk te maken op de eigendomsregels. De Chinese fabrikant Melgeek, bekend om zijn mechanische toetsenborden, de ene nog origineler dan de andere, lanceert vandaag het PIXEL-model, een aanpasbaar accessoire met gekleurde stenen.

Het toetsenbord zelf is grotendeels vergelijkbaar met wat momenteel wordt gedaan op het gebied van toetsaanslagkwaliteit in de sector van het toetsenbord voor consumenten en de connectiviteit is vrij compleet. Het is compatibel met Windows, MacOS, Linux, iOS en Android, het kan worden gebruikt in 2.4 GHz draadloze modus met behulp van de meegeleverde USB-dongle, in bedrade modus via de USB Type C-kabel die in de doos aanwezig is en zelfs in Bluetooth 5.1-modus. Het heeft een 3100 mAh-batterij en de schaal en toetsen zijn gemaakt van ABS-kunststof. De verschillende soorten verbindingen zijn allemaal perfect functioneel, ik heb aan deze kant geen specifiek probleem opgemerkt.

Het product maakt gebruik van schakelaars van het Chinese merk Kailh, het is geen Cherry MX maar het is meer dan genoeg voor een toetsenbord van dit type dat sowieso niet voldoende ergonomie biedt om lange typesessies te ondersteunen. Het toetsenbord is strikt genomen niet kantelbaar en het zijn niet de weinige meegeleverde pads waarmee het in een comfortabele positie voor de gebruiker kan worden geplaatst.

Melgeek biedt echter aan om het te kantelen met stenen die onder het toetsenbord zijn bevestigd, waarom niet. Het is ook erg dik en het zal op zijn minst nodig zijn om een ​​polssteun toe te voegen om te voorkomen dat je jezelf pijn doet. Typen is echter relatief aangenaam, met voldoende toetsindruk om de actie te bevestigen en een geluid dat veel draaglijker is dan dat van conventionele mechanische toetsenborden.

pixel canvas toetsenbord melgeek 2

pixel canvas toetsenbord melgeek 10

Naast zijn hoofdfunctie, is dit toetsenbord vooral een accessoire dat in harmonie wil zijn met de tijd met zijn zichtbare pennen en zijn compatibiliteit met de producten van de Deense fabrikant. Het is mogelijk om tegels overal of bijna, zelfs onder de transparante capsules van de toetsen en zelfs op de achterkant van het toetsenbord. We vragen ons ook een beetje af wat het nut is van het kunnen aanpassen van de onderkant van het product, maar het is mogelijk en het is geeky, dus het is cool.

Le Koppelingsvermogen van de witte schaal van het toetsenbord is zeer correct, het is minder effectief op de transparante inzetstukken die op de noppen zijn geplaatst, laat de meegeleverde compatibele stenen niet loskomen. Ook de "officiële" stenen zijn perfect onderhouden.

De aanpassingsmogelijkheden zijn ook bijna eindeloos dankzij een interface die speciaal is ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen hun toetsenbord echt uniek te maken door hun eigen ontwerp te maken of door gebruik te maken van de creativiteit van andere eigenaren die al de moeite hebben genomen om hun patronen in te dienen op het geekmade platform.

Ik zal dit toetsenbord zonder numeriek toetsenbord niet tot mijn dagelijkse accessoire maken, het biedt niet de ergonomie en het comfort van een klassiek toetsenbord, maar het object zal misschien de jongsten aanspreken die het zullen gebruiken om hun kantoor een beetje te versieren. De toetsen zijn onderling uitwisselbaar, dus je kunt het object vaag omtoveren tot een QWERTY-toetsenbord, ook al zitten sommige toetsen sowieso niet op de goede plek. De fabrikant maakt het echter mogelijk om het product met neutrale, niet-bedrukte accenten te verwerven en vervolgens aan te passen via de speciale toepassing KB Tools. Met deze applicatie kan ook de firmware van het product worden bijgewerkt.

Dit product is gelanceerd op het Kickstarter-platform met levering aangekondigd voor begin 2023. Houd er rekening mee dat veel aanpassingsaccessoires optioneel zijn en dat de rekening, die begint bij $ 199, zeer snel stijgt. Er worden drie verschillende modellen aangeboden, afhankelijk van uw smaak en personalisatieprojecten. Denk echter aan het potentiële risico van after-sales service op deze producten, de fabrikant bevindt zich in China. Het is aan u.

Opmerking: het hier getoonde product, aangeboden door Melgeek, is zoals gewoonlijk betrokken. Deadline vastgesteld op 6 november 2022 volgende om 23:59 Plaats gewoon een reactie onder het artikel om deel te nemen. Er wordt rekening gehouden met uw deelname, ongeacht uw mening.

bijgewerkt: De winnaar is geloot en via e-mail op de hoogte gebracht, zijn bijnaam staat hieronder vermeld.

Benjamin - Reactie geplaatst op 26/10/2022 om 12 uur

76210 lego marvel ironman hulkbuster 24

Vandaag zijn we snel geïnteresseerd in de inhoud van de LEGO Marvel set Hulkbuster 76210, een grote doos met 4049 stuks die vanaf 549.99 november beschikbaar zal zijn voor de publieksprijs van 4 € in VIP-preview voordat de wereldwijde beschikbaarheid wordt aangekondigd voor 9 november 2022.

Iedereen zal ruimschoots de tijd hebben gehad om zich een zeer precieze mening te vormen over deze interpretatie van de Hulkbuster sinds de eerste lekken via de gebruikelijke kanalen gevolgd door de officiële aankondiging van het product, maar ik wil in detail terugkomen op een paar punten die lijken belangrijk voor mij zijn en die de balans op de een of andere manier kunnen helpen bij het afrekenen.

Wat ik me van dit product herinner nadat ik het in elkaar heb gezet, behandeld en aan de mensen om me heen heb gepresenteerd, is dat LEGO niet echt partij heeft gekozen in dit dossier: de constructie aarzelt zonder echt te kiezen tussen een tentoonstellingsmodel bij het zeker te perfectioneren maar gedetailleerde ontwerp en speelgoed voor kinderen dat de enige echte geïntegreerde functionaliteit op de voorgrond plaatst en vervolgens tevreden is om dat alles zo goed mogelijk te kleden zonder bij aankomst te arriveren om zich volledig te bevrijden van vele technische beperkingen.

De mogelijkheid om het beeldje van de set te installeren 76206 Iron Man-figuur bij de bediening van het pantser wordt inderdaad slechts kort genoemd in de officiële beschrijving van het product, maar we hebben niettemin de indruk dat het inderdaad deze functionaliteit is die ongetwijfeld helemaal bovenaan de lijst met specificaties staat die een groot deel van de ontwerpers dicteerde ' werk. Vanaf het begin van de montage van de torso van deze Hulkbuster, begrijpen we dat het absoluut noodzakelijk is om ruimte te laten voor het beeldje en dat al het andere of bijna slechts een gevolg is van deze keuze.

De assemblage van het product is verdeeld in drie afzonderlijke boekjes en de voortgang blijft behoorlijk vermakelijk ondanks de onvermijdelijke enigszins repetitieve fasen als het gaat om bijvoorbeeld het bouwen van de ledematen van het harnas. We vervelen ons niet, er zijn enkele goede ideeën, maar we realiseren ons al snel dat we heel voorzichtig zullen moeten zijn bij het verplaatsen van het object met veel decoratieve elementen die alleen op een pen passen. De kwetsbaarheid van het model wordt dan snel bevestigd en het is gemakkelijk geïrriteerd wanneer het bijvoorbeeld nodig is om sommige delen losgehaakt te herstellen na het nogal brute inbrengen van de Mark 43-versie in de ingewanden van de Hulkbuster.

76210 lego marvel ironman hulkbuster 23

De torso is een grote kooi met een relatief eenvoudige structuur waarop we een paar decoratieve onderdelen plaatsen en vervolgens de onderdelen van het harnas bevestigen. Onderweg wordt een eerste lichtgevende steen geplaatst die zal worden gebruikt om deBoogreactor geïntegreerd in de romp via een schijnbare duwer en de zijdelen worden vastgezet, die te ver uit elkaar staan ​​met het resulterende transparantie-effect, dat laatste pas later wordt gedempt door het inbrengen van de kleine kop in de Mark-versie 43. De lichte steen wordt geïnstalleerd achter de Fresnel-lens in de LEGO-versie die al te zien is in de LEGO Ideas-set 21335 Gemotoriseerde vuurtoren, het element is hier perfect aangepast om het gewenste effect te verkrijgen.

Het beeldje van 3.2 kg en 52 cm hoog heeft stabiliteit nodig, daarom monteren we een paar statische poten gevuld met Technic-balken en bedekt met decoratieve elementen die ook vaak iets te ver uit elkaar liggen om te overtuigen, alsof de ontwerper een verplichting had om geld te besparen op dit specifieke punt door zo snel mogelijk een rij stukken over te slaan. De voeten zijn vrij gedetailleerd, maar ze zijn ook bekleed met uiterst fragiele decoratieve subsets.

De armen van het pantser zijn van dezelfde loop met scharnierpunten die te zichtbaar blijven, vooral wanneer ze zijn bevestigd met blauwe pinnen. Er kan worden tegengeworpen dat het alleen LEGO is en dat deze spelden in zekere zin een "signature" effect van het merk zijn, ik blijf toch ontevreden over het afwerkingsniveau van de set.

De Hulkbuster heeft maar vier vingers aan elke hand en dat is normaal. In de palm van beide handen bevindt zich een lichte steen in het gebruikelijke formaat, zeer goed geïntegreerd, je zult op de duwer moeten drukken om te profiteren van het beloofde lichteffect. De vingers zijn goed gearticuleerd, het is mogelijk om op de posities te spelen volgens de houding die u op uw planken wilt presenteren. De mobiliteit van de armen is echter beperkt met decoratieve subsets die snel tot stilstand komen en een beetje frustratie veroorzaken.

Bijna iedereen is het erover eens dat deze Hulkbuster nogal ruwe proporties heeft, vooral als het erom gaat hem te vergelijken met andere hoogwaardige harsmodellen die zijn geïnspireerd op hetzelfde pantser dat op het scherm te zien is. Avengers: Age of Ultron.

Toegegeven moet worden dat de schouders of het bekken van het harnas hier verre van trouw zijn aan het referentiepantser met aan de ene kant het gevoel te maken te hebben met een Japanse mecha of een samoerai in uniform met een kledingstuk dat op de voorkant zou vallen en anderzijds de vluchtige indruk dat deze Hulkbuster is alsof hij in een peuterluier is gewikkeld. De voorkant van de romp mist zijn volumekant met twee borstspieren die te plat zijn en een taille die te dun is. Nogmaals, ik heb het gevoel dat het vooral de mogelijkheid om de kop van de 76206-set te verschuiven is die voorrang heeft op al het andere.

76210 lego marvel ironman hulkbuster 21

76210 lego marvel ironman hulkbuster 15 2

De helm van de Hulkbuster is bedrukt met een tampon en ik vind het esthetisch redelijk succesvol, zelfs als ik de voorkeur had gegeven aan ogen van hetzelfde blauw als die van deBoogreactor en repulsors geïnstalleerd in de handpalmen. Ook mist er een patroon op de achterkant van de helm, deze is wat leeg. Het is niet de positionering op het pantser die mij twijfelachtig lijkt, het is de vorm en dikte van de sub-assemblages die eromheen zijn geplaatst die me de indruk geven dat de helm in feite een of twee noppen te laag is geïnstalleerd.

We maken terloops het gebruikelijke punt over de fabricagefouten die me irriteren, vooral op een topproduct dat voor 550 € wordt verkocht: ik sta niet eens op de vele bekraste onderdelen van het uitpakken, ze zijn er en het zal niet nemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice om hun vervanging te verkrijgen als u van mening bent dat hun toestand absoluut niet acceptabel is.

Erger nog, de set maakt gebruik van 242 elementen in Metallic goud met voor velen van hen een afwerkingsniveau dat niet verenigbaar is met een resoluut high-end product (zie close-up in de galerij hieronder). LEGO slaagt er na 90 jaar nog steeds niet in om correct afgedekte onderdelen aan te bieden en dat valt eerlijk gezegd tegen. Als het er nu weer om gaat potentiële klanten te imponeren door ze te laten zien wat je met een paar stenen kunt doen, kun je het net zo goed goed doen door ervoor te zorgen dat de afwerking voldoet aan de eisen: 'een fabrikant die ons blijft vertellen dat hij de beste is.

LEGO schroomt niet om een ​​zeer groot handvol stickers in deze doos op te leggen. Naast de beproeving van het moeten plakken van grote stickers op een topmodel bedoeld voor een volwassen publiek en verkocht voor € 550, is het de kleur van sommige van deze stickers die, naar mijn mening, de visuele verwarring vergroot: tussen de stukken in Parel goud, die in Metallic goud en het geel van deze stickers, we raken een beetje verdwaald en het geheel wordt op sommige plaatsen een beetje te rommelig. Speciale vermelding voor de stickers die worden aangebracht op de carrosserie-elementen die worden gebruikt voor de schouders van het pantser, ze moeten diagonaal op een gebogen oppervlak worden geplakt en ze zullen onvermijdelijk na een paar uur aan de uiteinden loslaten.

76210 lego marvel ironman hulkbuster 19 1

76210 lego marvel ironman hulkbuster 32 1

De meegeleverde Tony Stark-minifiguur verhoogt het algehele niveau van het product niet, het is een zo minimalistische interpretatie van de versie van het personage dat al te zien is in de LEGO Marvel-actieset 40334 Avengers-toren. Neutrale benen, torso succesvol maar niet verbluffend bij afwezigheid van tampondruk op de rechterarm, gebruikelijke kop: het beeldje speelt zijn rol perfect als decoratief element op de meegeleverde displaystandaard, maar het voegt niet veel toe aan het product. De meest complete verzamelaars zullen het natuurlijk aan hun Ribba-frames willen toevoegen, maar velen van hen zullen ongetwijfeld verstandig wachten om het via de secundaire markt te kunnen bemachtigen in plaats van zichzelf te belasten met een stapel onderdelen die voor € 550 worden verkocht.

Je zult begrijpen dat ik over het algemeen erg gemengd ben over deze Hulkbuster. Ik wilde dit imposante en originele afgeleide product echter leuk vinden en dit was het geval toen ik de eerste beelden van het pantser ontdekte dat door de fabrikant vanuit zijn beste hoeken werd gepresenteerd. Nu ik het in handen heb, ben ik er zowel inhoudelijk als qua vorm minder enthousiast over geworden. Ik ben een van degenen die op zijn minst een acceptabele afwerking verwacht van producten waarvoor ze een hoge prijs betalen en deze Hulkbuster betaalt de prijs voor een gebrek aan zorg dat mij onaanvaardbaar lijkt.

Ik begrijp ook gemakkelijk de weinige benaderingen en andere esthetische snelkoppelingen die vaak worden opgelegd door de overgang naar de LEGO-molen, maar dit model lijkt me een beetje misvormd door de wens om er koste wat kost een luxe koffer voor de pop van de set van te maken 76206. Door te veel mensen te verleiden met de integratie van een overbodige functie, mist LEGO uiteindelijk zijn belangrijkste doel en mist het punt een beetje.

Opmerking: de hier gepresenteerde set, geleverd door LEGO, is zoals gewoonlijk betrokken. Deadline vastgesteld op 5 november 2022 volgende om 23:59 Plaats gewoon een reactie onder het artikel om deel te nemen. Er wordt rekening gehouden met uw deelname, ongeacht uw mening. Figuur uit set 76206 is NIET inbegrepen.

bijgewerkt: De winnaar is geloot en via e-mail op de hoogte gebracht, zijn bijnaam staat hieronder vermeld.

Salmanasser - Reactie geplaatst op 23/10/2022 om 14 uur

21337 lego ideeën tafelvoetbal 1 1

Vandaag nemen we een korte rondleiding door de inhoud van de LEGO Ideas set 21337 Tafelvoetbal, een doos met 2339 stuks die vanaf 249.99 november 1 verkrijgbaar zal zijn voor de verkoopprijs van € 2022. Zoals je waarschijnlijk al weet, is dit product vaag geïnspireerd op de winnende creatie van een wedstrijd georganiseerd in 2021 op het platform dat wordt gebruikt om ideeën van fans te verzamelen. Van het oorspronkelijke idee is er niet veel meer over dan de niet echt voor de hand liggende wens om te proberen een tafelvoetbal te reproduceren.

Toch was dat het concept: fans een speelbare voetbaltafel aanbieden op basis van LEGO-stenen. De fabrikant heeft ruimschoots de tijd gehad om de mogelijkheid om iets overtuigends te krijgen sinds de aankondiging van de winnaar van deze wedstrijd, en er zijn soms ideeën die beter kunnen worden afgewezen dan erop aan te dringen eindelijk een officieel product voor te stellen dat niet meer veel te doen heeft met het referentieconcept. De creatie in kwestie was slechts een digitale weergave die geen rekening hield met de onvermijdelijke beperkingen die verbonden zijn aan de constructie van een object dat bedoeld is om ruwweg door vier spelers te worden behandeld, de aanpassing ervan tot een fysiek product in overeenstemming met de vereisten van de fabrikant zou daarom een weinig verrassingen en bemoeilijken het werk van de ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor het dossier.

Tijdens de Fan Media Dagen die een paar weken geleden in Billund plaatsvond, had LEGO ons enkele prototypes gepresenteerd met respect voor de schaal van de oorspronkelijke creatie en had toegegeven geen bevredigende oplossing te hebben gevonden om een ​​voldoende solide voetbaltafel te verkrijgen. Verschillende en gevarieerde Technic-balken, assen die met elkaar verbonden waren om het bord te kruisen, de ontwerpers probeerden veel oplossingen die allemaal teleurstellend en te kwetsbaar bleken te zijn.

Vastklampend aan het idee om een ​​voetbaltafel aan te bieden zonder te investeren in het ontwerp van staven die zowel lang als voldoende stijf zijn, heeft de fabrikant daarom besloten het formaat van het object te verkleinen met het risico iedereen teleur te stellen die verwachtte te kunnen om te genieten van een spelervaring die vergelijkbaar is met die van een klassiek tafelvoetbal.

21337 lego ideeën tafelvoetbal 14 1

21337 lego ideeën tafelvoetbal 8 1

De micro-tafelvoetbaltafel die hier zal worden gebouwd, is ontworpen om de aanval van twee spelers te weerstaan ​​die tegen elkaar kunnen strijden: hij weegt bijna twee kilo en is sterk genoeg om niet uit elkaar te vallen telkens wanneer de vier staven worden gemanipuleerd. Je kunt het zien op de foto's die ik je voorstel, de interne structuur van de constructie bestaat uit grote elementen en wordt versterkt door enkele balken en andere Technic-pinnen die het mogelijk maken om vervorming of dislocatie te voorkomen. De oplossing die wordt gebruikt om de spelers op hun respectievelijke staven te bevestigen, is ook ontworpen om te voorkomen dat een beeldje tijdens het spel verloren gaat. Het is ruw maar sterk genoeg om tijdens de rust het instructieboekje niet tevoorschijn te hoeven halen.

Van de vier rijen spelers per team die gewoonlijk op een standaard voetbaltafel aanwezig zijn, zijn er hier nog maar twee over en wordt de keeper omringd door twee verdedigers. Het is niet echt in de geest van het spel dat we meer kennen en zelfs als deze snelkoppeling geen afbreuk doet aan het plezier om een ​​paar spelletjes op dit speelgoed te kunnen spelen, is het verre van zoals traditioneel tafelvoetbal. . Doordat het bord in lengte en breedte is verkleind, is het bewegingsbereik van de spijlen ook sterk beperkt en zal er daarom slechts de vage indruk blijven van het spelen met een tafelvoetbaltafel zonder gebruik te kunnen maken van alle gebruikelijke subtiliteiten.

Je zou denken dat het mogelijk is om de punten gemakkelijk te tellen dankzij de twee linialen die op de doelen zijn geplaatst, maar je moet eerlijk gezegd forceren om de ballen te verplaatsen op de Technic-as waaraan ze zijn bevestigd. We komen dan ook snel tot de conclusie dat deze tellers er meer zijn om die van een echte tafelvoetbal na te bootsen dan om een ​​echte opvolging van de score van de huidige meeting mogelijk te maken. Er zitten geen stickers in deze doos, maar de enige tampon-bedrukte elementen zijn sowieso de vier groene platen die dienen als het terrein, evenals het bord en de Tegel  Vrienden"Ik hou van Heartlake City"verborgen in de ingewanden van tafelvoetbal.

Al heel snel was de marketingtoespraak die ons in Billund rond het product werd geserveerd, ook afgegleden naar wat deze doos te bieden heeft aan de zijlijn van deze microtafelvoetbal: een zeer groot handvol minifiguren verdeeld in twee teams van elf spelers met eindeloze aanpassingsmogelijkheden mogelijkheden om "samenleven", diversiteit, etc. te vieren. Niet alle spelers kunnen hun plaats innemen op de hellingen van de tafelvoetbal en het was nodig om iets te vinden om ze naast het object weer te geven, daarom voegt de fabrikant een display-eenheid toe waarmee de beeldjes kunnen worden geïnstalleerd en opgeslagen in de basiskoppen en ander extra haar verstrekt.

21337 lego ideeën tafelvoetbal 9 1

21337 lego ideeën tafelvoetbal 12 1

LEGO probeert wat aandacht af te leiden en de mogelijke teleurstelling van iedereen die anders verwacht goed te maken door een grote laag diversiteit en inclusiviteit in deze doos te bouwen. We krijgen daarom 22 minifigs in outfit, 44 hoofden en 43 haren met alle huidtinten, enkele handicaps of aandoeningen vertegenwoordigd en de belofte dat iedereen zijn weg moet vinden. Waarom niet, de aanpassingsmogelijkheden zijn er. Het is theoretisch mogelijk om elk hoofd op een torso te gebruiken, de nek van het personage is niet in een precieze tint gestempeld, maar de meest veeleisende zal nog steeds rekening moeten houden met de kleur van de handen om coherente miniaturen te maken. Of niet, het is zoals je wilt, iedereen is geweldig zelfs met handen van een andere kleur.

Wetende dat er slechts vijf spelers per team op het bord zijn, had ik liever gezien dat LEGO zou vertrouwen op echte teams per batch van vijf spelers om de ervaring wat pit te geven. LEGO heeft immers al samengewerkt met Real Madrid, FC Barcelona of Manchester United en een paar mooie officiële outfits zou een pluspunt zijn geweest. Ik vind de generieke outfits die hier worden aangeboden inderdaad een beetje teleurstellend, zelfs een fictieve sponsor op de borst zou naar mijn mening welkom zijn geweest. Stamgasten van gamerooms zullen tegenwerpen dat de spelers net zo neutraal zijn op een echte tafelvoetbal, maar we zijn in ieder geval al heel ver verwijderd van een geloofwaardige weergave van het ding en een esthetische uitweiding min of meer veel meer veranderd.

Kortom, dit product, dat te duur is voor wat het te bieden heeft, zal ongetwijfeld snel vergeten worden, zeker in een periode waarin LEGO ons elke maand vraagt ​​met veel mooiere sets, altijd groter en altijd duurder. Het is geen speelbaar, vriendelijk en leuk tafelvoetbal zoals velen van ons in onze jeugd wisten, en Thierry Henry en Marcus Rashford, belden om het product te helpen promoten in ruil voor een grote cheque, en deden alsof ze plezier hadden in de advertenties voor deze doos, er is naar mijn mening niets om je te verbazen over dit grote pakket minifigs voor 250 € vergezeld van een paar onderdelen. Volgende.

Opmerking: de hier gepresenteerde set, geleverd door LEGO, is zoals gewoonlijk betrokken. Deadline vastgesteld op 28 oktober 2022 volgende om 23:59 Plaats gewoon een reactie onder het artikel om deel te nemen. Er wordt rekening gehouden met uw deelname, ongeacht uw mening.

bijgewerkt: De winnaar is geloot en via e-mail op de hoogte gebracht, zijn bijnaam staat hieronder vermeld.

Anguvent - Reactie geplaatst op 18/10/2022 om 18 uur